matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
r
pp:
rozwiąż : a) 2
x
2
+ 2
13−x
2
=528 b)2
x+
√
x
2
−4
− 5*(
√
2
)
x−2+
√
x
2
−4
−6=0 d)2
2x+1
≥11*2
x
−5
20 sie 12:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
2
1
3
2
13−x
2
=
2
(x
2
)
podstawienie: 2
x
2
= y ; y>0 analogicznie pozostałe przykłady
20 sie 13:11