co?
miłosz : | 16−(x+y) | |
| ∊N ←powiedzcie mi jak z tego może wyjść: x+y=5 i x+y=16  ? |
| 11 | |
19 sie 16:38
ICSP: może wyjść jeszcze :
(x+y) = −6 − 11k ; k ∊ N
19 sie 16:46
Mila: | 16 | | x+y | | 5 | | x+y | |
| − |
| =1 |
| − |
| |
| 11 | | 11 | | 11 | | 11 | |
| | 5 | | 5 | |
wyrażenie będzie miało wartość 1, gdy x+y=5 bo 1 |
| − |
| =1 |
| | 11 | | 11 | |
| | 5 | | 16 | |
wyrażenie będzie miało wartość 0, gdy x+y=16, bo1 |
| − |
| =0 |
| | 11 | | 11 | |
19 sie 16:47
miłosz : Skąd mam wiedzieć że mam takie coś jak Mila zrobić

?
19 sie 17:04
Mila: Właśnie Ci podpowiedziałam i teraz już masz wiedzieć.
To kwestia wprawy w rozwiązywaniu zadań.
Powodzenia.
19 sie 17:09
miłosz : Czy uzdolnieni matematycznie rozwiązywali by zadania znając tylko jego treść?
19 sie 17:20
ICSP:
19 sie 18:03
Eta:
Nie znając treści zadania .... nie można rozwiązać zadania
19 sie 18:44