matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
weronika:
k
2
−
1
4
k
4
=1
19 sie 15:51
ICSP:
1
−
k
4
+ k
2
−1 = 0
4
mnożę przez (−4) k
4
− 4k
2
+ 4 = 0 (k
2
−2)
2
= 0 (k−
√
2
)
2
(k+
√
2
)
2
= 0 k = ±
√
2
19 sie 15:55
Aga1.:
1
−
k
4
+k
2
−1=0/*(−4)
4
k
4
−4k
2
+4=0 (k
2
−2)
2
=0 k
2
−2=0 dokończ
19 sie 15:55
weronika:
DZIĘKUJĘ
19 sie 15:57