| 1 | 2 | 5 | 1 | 1 | 1 | 3 | 8 | |||||||||
(1 | +2 | ): | −(3 | −1 | ):2 | =( | + | ): | ||||||||
| 2 | 3 | 6 | 3 | 4 | 12 | 2 | 3 |
| 5 | 10 | 5 | 25 | 18 | 32 | 5 | |||||||
−( | − | ): | =( | + | ): | −( | |||||||
| 6 | 3 | 4 | 12 | 12 | 12 | 6 |
| 40 | 15 | 25 | 50 | 6 | 25 | 12 | 10 | |||||||||
− | ): | = | x | − | x | = | =5 | |||||||||
| 12 | 12 | 12 | 12 | 5 | 12 | 25 | 2 |
| 50 | 6 | 25 | 12 | 10 | |||||
* | − | * | = | − 1 = 5−1 = 4 | |||||
| 12 | 5 | 12 | 25 | 2 |
| 10 | ||
to się skraca więc zostaje | , nie widzę błędu .... | |
| 2 |