dany jest viag arytmetyczny
olka55: Dany jest ciag arytmetyczny gdzie a1= 6 a2= 4 a3=1 oblicz różnice
19 sie 13:13
olka55: korzystam ze wzoru an= a1+(n−1)r i pytanie czy moge od razy te trzy czy najpierw aj i a2?
19 sie 13:14
Eta:
Ciąg : 6,4,1 −−− nie jest ciągiem arytmetycznym
Sprawdź czy dobrze przepisałaś treść zadania ?
19 sie 13:16
King: to nie jest ciąg arytmetyczny
19 sie 13:16
mala2:
r=a2−a1
r=a3−a2
treść zadania ?
19 sie 13:18
olka55: zle spojrzalam a1= =5 a2=3 a3=1 i najpierw obliczylam a1 i a 2 a potem a2 i a3 i wyszlo 2
19 sie 13:22
King: a2−a1= −2
a3−a2= −2
19 sie 13:29
King: sory nie −2 tylko 2, dobrze teraz ja zle spojrzalam
19 sie 13:30
King: −2, zamotalma sie
19 sie 13:30