matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
co dalej
ruda:
1
3
3
3
(
+1,3):
−(18
−4,95):2
5
2
4
10
______________________________________
1
2
1
:0,6−2
x1,25
5
5
sprowadzając do dziesiętnych będzie (0,2:1,3):0,6−(18,75−4,95):2,3 ________________________ 1,2 :0,6−2,4x1,25 1,5:0,6−13,8:2,3 _____________ 2,2,4x1,25 Dobrze zrobiłam do tego miejsca ?
19 sie 12:56
mala2:
3
(0,2+1,3):
= 1,5:1,5=1
2
19 sie 13:03
mala2:
0,2+1,3
18,75−4,95
... =
−
= 1−6 = −5
1,5
2,3
19 sie 13:11