...
ruda: Oblicz:
| | 2 | | 1 | | 5 | | 1 | |
( |
| + |
| ):1 |
| + |
| = ? |
| | 3 | | 4 | | 6 | | 2 | |
Banalny przykład, a jednak ciągle mi źle wychodzi
19 sie 12:22
Saizou : najpierw nawiasy później dzieleni, a na końcu dodawanie
19 sie 12:26
ruda: no tak więc to będzie
| | 8 | | 3 | | 11 | | 1 | | 11 | | 6 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| + |
| ): |
| + |
| = |
| x |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 12 | | 12 | | 6 | | 2 | | 12 | | 11 | | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | |
Ma wyjść 1, nie wiem co robię źle
19 sie 12:34
Eta:
| 1 | | 1 | |
| + |
| = 1  |
| 2 | | 2 | |
19 sie 12:36
mala2:
| | 8+3 | | 11 | | 1 | | 11 | | 6 | | 1 | |
... = |
| : |
| + |
| = |
| * |
| + |
| = 1 |
| | 12 | | 6 | | 2 | | 12 | | 11 | | 2 | |
19 sie 12:37
19 sie 12:39
ruda: okej dzięki wielkie, banalna gafa a jednak
19 sie 12:41