matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Szajbus:
Sprawdzicie
Uzupełnij tak, aby otrzymać zdania prawdziwe. a) C+ ∩N = ... b) R − NW= ... c) {0}...N=N d) {−2,−1,0,1,2} ∩N=... e) [−5,7)∩N=... Ja zrobiłem tak: a) N b) W c) ∪ d){0,1,2} e) {0,1,2,3,4,5,6,7}
19 sie 11:22
Aga1.:
a)N+ c) nie wiem co oznacza. e) bez 7.
19 sie 11:26
Szajbus:
w c) {0} ∪ N= N Czy to prawda
19 sie 11:28
Aga1.:
Tak.
19 sie 11:28
Szajbus:
Dzięki
19 sie 11:30