Bartek: 0 = (-6)
3 * a + b * (-6)
2 + c * (-6) + 90
0 = (-5)
3 * a + b * (-5)
2 + c * (-5) + 90
0 = (-3)
3 * a + b * (-3)
2 + c * (-3) + 90
Witam! Potrzebuje rozwiązać powyższy UKŁAD RÓWNAŃ ale nie moge sobie sam poradzić

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł w jego rozwiązaniu.
27 maj 17:28
lila: 0 = (-6)3 * a + b * (-6)2 + c * (-6) + 90
0 = (-5)3 * a + b * (-5)2 + c * (-5) + 90
0 = (-3)3 * a + b * (-3)2 + c * (-3) + 90
0=46656(a+b)-6c+90
0=243(a+b)-3c+90 /*(-2)
0=3125(a+b)-5c+90
0=3125(a+b)-5c+90
0=46656(a+b)-6c+90 /
0=-486(a+b)+6c-180 /+
-=-=-=-=-=-=-=-=-=
0=46170(a+b)-90
0=3125(a+b)-5c+90
90/46170=(a+b)
0=3125(90/46170)-5c+90
5c=281250/46170+90 /:5
c≈19,22
0=46170(a+b)-90
0=3125(a+b)-5c+90
0=46170(a+b)-90
0=3125(a+b)-5*19,22+90
0=46170(a+b)-90
0=3125(a+b)-6,1
90=46170(a+b)=46170a+46170b
0=3125(a+b)-6,1
90-46170a=46170b
0=3125(a+b)-6,1 itd
28 maj 16:07