zbiory liczb
mala2:
Proszę o pomoc.
Uzupełnij tak, aby równość była prawdziwa.
a) ... ∩ W = W
C ∩ W = W
b) C \ ... = ∅
C \ W = ∅
c) C ∪ ... = W
C ∪ W = W
d) ... \ NW = N
R \ NW = N
e) N ∪ ... = R

f) ... \ W = NW
R \ W = NW
g) NW ∩ ... = ∅
NW ∩ W = ∅
h) ... \ R = ∅
R \ R = ∅
e) nie mam pomysłu, h) nie jestem pewna (jak i pozostałych)
18 sie 23:02
konrad: a) R n W
d) N \ NW
e) N u R
h) raczej dobrze
18 sie 23:20
mala2: Bardzo dziękuję.
18 sie 23:25
konrad: chociaż w h to może być i np. W \ R, N \ R itp.
18 sie 23:30
mala2: Teraz mi się rozjaśniło i też to widzę. Dziękuję.
18 sie 23:33