PRAWDOPODOBIENSTWO
klock: rzucamy dwiema kostkami szesciennymi.czy z wiekszym prawdopodobienstwem uzyskamy sume oczek
rowna 5 czy 10
18 sie 21:51
klock: mi wyszlo ze prawdopodobienstwo rowne 1 nie wiem dobrze?
18 sie 21:51
Eta:
|Ω|= 36
A= {(1,4) (2,3) (3,2) (4,1)} |A|=4 to P(A)=.....
B={(4,6) (5,5) (6,4)} |B|= 3 to P(B)=...
Odpowiedz teraz sam/a na zadane pytanie
18 sie 21:55
klock: z wiekszym prawdopodobienstwem liczba 5
18 sie 22:06
Eta:

w nagrodę
18 sie 22:07
klock: nie wiedzialem wlasnie ze mozna powtarzac te same liczby tylko w innym ustawieniu i to mnie
zgubilo
18 sie 22:07
klock: skad wyszlo Ω = 36
18 sie 22:39
Eta:
Omg

Ω= {(1,1) (1,2)...... , (1,6)
(2,1), (2,2),......, (2,6)
:
:
(6,1) ,(6,2), ..... , (6,6)}
|Ω|= 6*6=6
2= 36
18 sie 22:42
klock: a no tak jeszcze raz dzieki juz kminie
18 sie 22:49
Eta:
Co to znaczy : "kminie" ?
18 sie 22:52
Eta:
18 sie 23:02