matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
miłosz :
3
2
(3
4
√
2
+2
)
1/2
powiedzcie mi ja to wyliczyć po kolei mówcie to robicie
18 sie 19:24
Eta:
a
n
*(a
m
)
k
= a
n
*a
mk
= a
mk+n
1
W tym przypadku a=3 , n=2, m= 4
√
2
+2 , k=
2
Teraz działaj
18 sie 19:37
miłosz :
dzięki !
18 sie 19:39