matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W ciągu geometrycznym oblicz a5
dawid320:
W ciągu geometrycznym
1
b)a1=−81 q=
oblicz a5
3
1
a5=−81 x
5−1
3
1
4
a5=−81 x
3
4
1
a5=−81 x
81
−81
a5=
81
a5=−1
18 sie 13:07
picia:
dobrze
18 sie 13:16