matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
BlackGirl:
Mógłby mi ktoś napisać ile to jest : a) 6√2 do kwadratu b) 5*5√3?
3 maj 13:39
lullek:
(6
√
2
)
2
= (6 *
√
2
)
2
= 6
2
*
√
2
2
= 36 * 2 = 72
3 maj 13:52
lullek:
b) 5 * 5
√
3
= 5 * 5 *
√
3
= 25
√
3
3 maj 13:56