matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
d4mian:
√
−1
nie istnieje ale −
√
1
da się rozwiązać? czyli wyjdzie −1
17 sie 20:36
krystek:
Tak .
√
−1
nie istnieje w zbiorze liczb rzeczywistych.
17 sie 20:37
Artur z miasta Neptuna:
−
√
1
= −(
√
1
) = −(1) = −1
17 sie 20:42