Jak dodać potęgi o tej samej podstawie, ale innej potędze
Emily: 516 + 514 / 26 * 512
17 sie 18:50
Emily: Poprawka

błagam pomocy,
| 516 + 514 | |
| |
| 26 * 5(12potęga) | |
17 sie 19:00
Artur z miasta Neptuna:
| 516 + 514 | | 52*514 + 514 | |
| = |
| = |
| 26*512 | | 26*512 | |
| | 514(25 + 1) | |
= |
| = .... dokończ |
| | 26*512 | |
17 sie 19:02
Emily: = 52 = 25
17 sie 19:09
Artur z miasta Neptuna:
17 sie 19:10
Emily: dzięki serdecznie,
17 sie 19:10
Artur z miasta Neptuna:
nie ma sprawy
17 sie 19:12
17 sie 20:17
krystek: Wyłączasz przed nawias 514(52+1)
17 sie 20:21
picia:
52*514+514
wyciagam przed nawias 514
514(52+1)=514(25+1)
17 sie 20:22
XYZ: a dlaczego + 1

bo w sumie to o tą 1 chodzi
17 sie 20:24
XYZ: ok. picia dzięki
17 sie 20:26
krystek: 2a+2=2(a+1)
17 sie 20:26
XYZ: dzięki krystek

Przy moich zaległościach trzeba jak dziecku w podstawówce
17 sie 20:29
krystek: @XYZ , lepiej późno niż wcale!
17 sie 20:31