matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hn
miki20:
znajdź takie pary liczb naturalnych że ich największy wspólny dzielnik wynosi 6 a ich najmniejsza wspólna wielokrotność jest równa 210 ab=NWD(a,b)* NWW(a,b) ab=6 *210=1260 (a,b≥ 6) pary (6,210), (30,42) Dlaczego się mnoży NWD razy NWW
16 sie 22:27
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/96778.html
16 sie 22:53