logarytm
Shuto: | | 1 | |
siema mam problem z logarytmem |
| log 29 jak go rozwiazać  |
| | 2 | |
16 sie 14:00
picia:
= log
23 i tyle
16 sie 14:03
16 sie 14:03
takieSobieMaturkoweZadanko: | 1 | |
| log29 = log2912 = log2√3 a to już jest proste − z definicji logarytmu. |
| 2 | |
16 sie 14:04
Shuto: | | 1 | |
a w odpowiedziach mam |
| |
| | 9 | |
16 sie 14:04
picia:
@takieSobieMaturkoweZadanko
912=3
16 sie 14:06
ICSP: a to nie jest tak :
12log2 9
16 sie 14:07
krystek: A dobrze przepisałeś zadanie?
16 sie 14:07
Shuto: a jak rozwiazac log
23
16 sie 14:07
ICSP: ja myślę że log
2 9 jest w potędze ułamka
16 sie 14:08
Shuto: icsp dokładnie tak
16 sie 14:08
ICSP: no to wtedy :
| 1 | |
| log2 9 = 2−1 * log2 9 = 2log2 9−1 = i teraz na podstawie wzoru : |
| 2 | |
16 sie 14:09
picia:
to lekko zmienia postac rzeczy
16 sie 14:09
Shuto: aaa thx dzięki wielkie wszystkim
16 sie 14:10
ICSP: muszę popracować nad tym sposobem zapisu

Troszkę może się mieszać
16 sie 14:10
picia:
tak chyba jest w miare dobrze
16 sie 14:12
Shuto: następnym razem tak to zapisze jeszcze raz wielkie dzieki
16 sie 14:14