musze napisac egzamin z anlaizy we wrzesniu, pomoze ktos?
student w wielkiej potrzebie: Zacytuj twierdzenie o funkcji uwikłanej (jednej zmiennej), a następnie wykaż, że równanie
ln(xy)+y2+sin(πx)=1. Określ w otoczeniu punktu (1,1) rosnącą funkcje y=y(x).
15 sie 18:41
Artur z miasta Neptuna:
to jakie jest tw. o funkcji uwikłanej
15 sie 18:49
student w wielkiej potrzebie: Niech X,Y; będą przestrzeniami unormowanymi, D ⊆ X * Y oraz f: D → Y będzie ciągła. Każdą
funkcję φ: U → Y, gdzie U jest pewnym podzbiorem X;, spełniającą dla każdego x ∊ U równanie
f(x, φ(x))=0; nazywamy funkcją uwikłaną funkcji f; albo funkcją uwikłaną określoną przez
równanie f(x,y)=0;.
15 sie 19:01
15 sie 19:05
student w wielkiej potrzebie:
15 sie 20:16