Oblicz pole.
Sebastian: Przekątne prostokąta przecinają sie pod kątem 80 stopni. Dłuższy jego bok ma 5 cm. Oblicz pole
tego prostokąta.
14 sie 21:05
Ja:

P=5*b
14 sie 21:10
Artur z miasta Neptuna:
| | | | x | |
tg40o = |
| = |
| ⇒ x = 5*tg40o = ..... |
| | | | 5 | |
14 sie 21:12
Sebastian: ⇒ x = 5*tg40o = ..... wychodzi 4,15 jest to prawidłowe ? następnie robimy ?
14 sie 21:22
Sebastian: ?
14 sie 21:37
loitzl9006: nie zaokrąglaj, wynik podawaj dokładny (z funkcjami tryg.) chyba że w zadaniu proszą o
zaokrąglanie
14 sie 21:51