matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1
miłosz:
Przy mnożeniu potęgi się dodaje , tak? A przy potęgowaniu , mnoży?
14 sie 17:15
Aga1.:
a
n
*b
n
=(a*b)
n
a
n
*a
m
=a
n+m
(a
n
)
m
=a
n*m
14 sie 17:17
Eta:
19 sie 00:47
Bogdan:
nie potęgi, a wykładniki potęg.
19 sie 01:02
mala2:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
19 sie 02:19