1
miłosz: | 4 | |
| z 1470 − ile to procent? |
| 7 | |
14 sie 14:53
konrad: pomnóż jedno przez drugie i razy 100%
14 sie 14:54
miłosz: | 4 | | 1470 | |
| * |
| = po skróceniu =210*4= 840 i jeszcze razy 100, na pewno? |
| 7 | | 1 | |
14 sie 14:58
picia:
a z b ile to procent?
14 sie 15:02
konrad: ło matko
dzielisz 4/7 przez 1470 nie mnożysz
14 sie 15:03
picia:
14 sie 15:03
pigor: | 4 | | 840 | | 8400 | |
| *1470=4*210=840 i |
| *100%= |
| ≈ 57,14% . ...  |
| 7 | | 1470 | | 147 | |
14 sie 15:10
Bogdan:
| | 4 | |
przecież już |
| ≈ 0,5714 |
| | 7 | |
14 sie 15:28
mala2:
z proporcji
1470−−−−−−−−−100%
4/7 * 1470 −−−−−x [%]
mnożę na krzyż
x ≈ 57%
15 sie 01:38
żenada:
Jeśli ktoś stosuje proporcje w tego typu obliczeniach, to znaczy, że nic nie wyniósł
z kilkunastoletniej edukacji szkolnej. Żenada.
15 sie 01:56