matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
zadanie:
x−2
=0 ; D:x∊R\{3}
x−3
1) x−2=0→x=2 2) proporcja: 1*(x−2)=0*(x−3) →x=2
x−2
3)
=0 /*(x−3)
x−3
x−2=0→x=2 rownania mozna rozwiazywac na trzy sposoby prawda? dobrze?
14 sie 10:35
Skipper100:
... I JESZCZE MOŻNA PRZEZ POZNAŃ I KONIN −
14 sie 12:35
Mila:
x−2
=0⇔x≠3 ⋀ x−2=0⇔x=2 i koniec .
x−3
14 sie 15:41