matematykaszkolna.pl
Mam pytanie do ___std_call___ Maul: Mam pytanie do ___std__call___ Jak Ci idzie z tym podrecznikiem Fichtenholz'a?
12 sie 23:34
___std_call___: Witaj! Obecnie cały czas powoli idę ze Skoczylasem, do Frchtenholza zaglądam tylko wtedy gdy Skoczylas traktuje zagadnienia zbyt pobieżnie. Obecnie uważam, że jeśli przerobić Skoczylasa to F., można uznać za przystępny podręcznik emotka. Teraz nieco zwolniłem z analizą − w I semestrze będę miał w zasadzie samą algebrę więc większy nacisk nań kładę.
13 sie 12:52
Maul: Hey! Dzieki za odpowiedz. Ja przerabiam podrecznik Franciszka Leji i mam wrazenie ze jest on strasznie okrojony, pobiezny. Myslalem czy nie przerzucic sie na Fichtenholz'a. A jaki podrecznik polecasz do algebry?;> Na co w ogole idziesz ?
13 sie 14:24
___std_call___: Hi! Nie wiem jak Ty do nauki podchodzisz ale ja staram się po prostu zapoznać z pewnymi zagadnieniami, uczyć się ich będę w ramach zajęć w czasie roku − fizyka techniczna, Poznań. Dlatego też Skoczylas i okazyjnie F., dla mnie wystarczą. Algebre ogarniam ze Stankiewiczem [Algebra z geometrią] oraz Aleksiej I. Kostrikin [ale mało co jeszcze rozumiem ].
13 sie 15:34
Maul: Ja podchodze do tego w sposob wymagajacy. Ide na studia matematyczne do Warszawy i chce ogarnac czesc materialu teraz a slyszales cos o podreczniku Kuratowskiego do Analizy? Dzieki za ksiazki przejrze emotka
13 sie 15:48
Mila: Maul, zobacz jeszcze Analizę Winiarskich ( absolwenci UJ ), jest bardziej nowoczesna ( nie wiem czy to lepiej) . Możesz to ściągnąć z Chomika.
13 sie 18:16
Maul: sciagnalem juz, dzieki Mila emotka jak skoncze podrecznik Leji do Calek i podrecznik Kuratowskiego (bo przerobilem juz troche) to zajrze tez i tam emotka widzialem ze interesujaca szata graficznaemotka
14 sie 01:37
Mila: Maul, nie przesadzaj, bo źle się nauczysz (potem ciężko odkręcić) , pracuj teraz w wolnym tempie, ale systematycznie i wracaj do przeczytanych tekstów. Jeśli masz dobre podstawy z liceum, to nadążysz ze wszystkim, czy zaczynasz może "wyścig szczurów?"
14 sie 15:18
Bananek: masz racje, chyba sie zawzialem niepotrzebnie. Zostane narazie przy Leji emotka
15 sie 02:28