granica
koko:
| | 1 | | −n | |
limn→∞ (1−4n)−n+3 = (1− |
| ) |
| |
| | | | 4 | |
12 sie 23:19
koko: wrooc nie skonczylem dopisze i chce aby ktos mi sprawdzil
12 sie 23:20
koko: | | −n | | −n | | 12 | | 12 | |
= ((1−U{1}{ |
| ) |
| )4+ |
| →n→∞ e4+ |
| i jak to ma wygladac o |
| | 4 | | 4 | | −n | | −n | |
ile wgl jest dobrze
sry ze takie duze te ulamki w potegach, ale chce zeby bylo widoczne
12 sie 23:22
Eta:
g= e4
12 sie 23:27
koko: | | 12 | |
no tak bo |
| dazy do 0, dziekuje za sprawdzenie |
| | −n | |
12 sie 23:29
Eta:
| | 4 | | 4 | | 4 | |
(1− |
| )−n+3= (1+ |
| )−n *(1+ |
| )3 |
| | n | | −n | | −n | |
g= e
4*(1+0)
3= e
4*1= e
4
12 sie 23:31