1
miłosz: Maksymalna długość nart skoczka narciarskiego wynosi 146% jego wzrostu, wynik zaokrąglij do 1
cm Jaką najdłuższą długośc mogą mieć narty jęsli skoczek ma 169 cm wzrostu
Wynik jest= 246,74
↑
Jak to zaokrąglić do 1 cm

Co to oznacza do jednego cm?
12 sie 19:41
pigor: ... otóż 146%*169cm = 1,46*169cm= 246,74cm =
247cm − szukany wynik w cm. . ...
12 sie 19:53
Eta:
19 sie 00:50
Gustlik: 169 − 100 %
x − 146 %
| | 169*146 | |
x= |
| =246,74≈247 cm |
| | 200 | |
19 sie 16:08
Eta:
| | 169*146 | |
Powinno być x= |
| = |
| | 100 | |
19 sie 16:20
Gustlik: Masz rację, Eta, ale to "chochlik", obliczone jest dobrze. Dzięki za czujność.
20 sie 01:48