oblicz
Domann: 6√323 * 6√6 − 4√49 * 4√136 + √24227 * √32=
tego tez nie moge ogarnac
11 sie 17:11
Basia:
n√a*√b = n√a*b
i to dotyczy pierwiastków dowolnego stopnia
czyli
6√323*6√6 = 6√323*6 = 6√64 = 6√26 = 2
z pozostałymi iloczynami zrób tak samo
11 sie 17:15
Domann: dziekuje Basiu
11 sie 17:29
Domann: jeszcze jeden maly problem mam

jak obliczyc 0,03369984
1/4
11 sie 17:40
Domann: potega ma byc 14
11 sie 17:41
Eta* :
Naciśnij na kalkulatorze dwa razy √
11 sie 17:48
Eta* :
≈ 0,4284567
11 sie 17:50
Basia: tam takie cuda nigdzie nie wyjdą
wszystko się pięknie skróci i potem spierwiastkuje
11 sie 18:13
Eta* :
Padaj
Basiu ten"piękny" wynik
11 sie 18:53
ICSP: | | 1 | | 11 | | 10 | | 16 | |
6√64 − 4√181 + p{1219 = 2 − |
| + |
| = 2 + |
| = |
| = |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
11 sie 18:55
Basia:
6√... już policzyłam = 2
4√49*136 =
4√181 =
13
√24227*32 =
√1219 =
113
| | 1 | | 11 | | 6−1+11 | | 16 | |
2 − |
| + |
| = |
| = |
| = 513 |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
w czym problem ?
11 sie 19:17
Eta* :
Sorry
Basiu 
Myślałam,że masz zastrzeżenie do
4√0,03369984
11 sie 19:20
Basia:
drobiazg
Eto 
zresztą może to ja nie zrozumiałam pytania
Domanna(y)
może ten
4√0,03369984 nie dotyczył w ogóle poprzedniego zadania
11 sie 19:24