matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
zadanie:
Napisz wzor wielomianu W(x) o podanych wspolczynnikach: a
0
=−2;a
1
=3;a
2
=−5;a
3
=1;a
4
=1. W(x)=x
4
+x
3
−5x
2
+3x−2 dobrze?
11 sie 12:38
Basia:
dobrze
11 sie 12:39