dobrze?
miłosz: AUB, A∩B, A\B, B\A.
a) A=<1;4>, B=<2;5>
b) A=(−2;1>, B=(1;5)
ad a) AUB=<1, 5>, A∩B=<2, 4>, A\B=<1, 2), B\A=(4, 5>
ad b) AUB=<−2, 5), A∩B=∅, A\B=<−2, 1>, B\A=(1, 5>
Dobrze?
11 sie 12:37
11 sie 12:38
Basia:
(a) dobrze
(b) A∪B = (−2;5) A\B = (−2;1>
11 sie 12:41
miłosz: Dlaczego otwarty przed −2 skoro kółko nie należy do wykresu
11 sie 12:46
Basia:
no przecież nie należy; popatrz dobrze na rysunek Gustlika; jest na zewnątrz
11 sie 12:52
Basia:
miłosz
jeżeli a,b nie należą do przedziału ⇒ otwarty (a;b)
jeżeli a należy a b nie należy ⇒ <a;b)
jeżeli a nie należy a b należy ⇒ (a;b>
jeżeli a,b należą ⇒ domknięty <a;b>
11 sie 12:56