Zadanie
miłosz: dane są zbiory A= (1,5), B= <4,7>, C = <5,7) .
Wyznacz zbiór D, jezeli a) D= A ∪B ∩ C
Jak to zrobić
11 sie 10:26
pigor: ... a ten szukany zbiór D to sam sobie wymyśliłeś, czy był tam jakiś nawias
11 sie 12:08
Basia:
był; patrz poprzedni post miłosza
11 sie 12:08
miłosz: Nie, no było tak jak jest napisane
11 sie 12:08
miłosz: były dwa, jeden był A ∪(B ∩ C ) a drugi A ∪B ∩ C
11 sie 12:09
11 sie 12:09
pigor: ... jeśli twierdzisz, że tak było, licz tak jak w "zwykłej" algebrze
A+BC, a więc najpierw iloczyn, potem sumę, czyli
D= AUB∩C = (1;5)U<4;7>∩<5;7) = (1;5)U<5,7) =
(1;7) . ...
11 sie 12:23