Dobrze?
miłosz: Wyznacz sumę zbiorów:
A=(n U N:n>2 ) i B = (n U N:n>6)
Jak do tego się zabrać?
Czy to będzie (2 ;
∞)
10 sie 20:25
Eta* :
A= {0,1,2,3,4,5,..... } B=A= N
10 sie 20:28
Basia:
a nie ma to być tak:
A = {n∊N: n>2} i B={n∊N: n>6}

10 sie 20:28
konrad: a jakie masz działanie na zbiorach ? i czy nie miało tam być czasem że n∊N?
10 sie 20:28
Eta* :
Chyba,że jest tak, jak pisze
Basia
10 sie 20:29
miłosz: tak tak ze znakiem ∊
10 sie 20:29
miłosz: to ,jak to będzie?
10 sie 20:29
picia:
Wyznacz sumę zbiorów
10 sie 20:29
miłosz: Wyznacz sumę zbiorów:
A=(n ∊N:n>2 ) i B = (n∊ N:n>6)
10 sie 20:30
konrad: no to wtedy:
A={3,4,5,6,...}
B={7,8,9,10,...}
10 sie 20:30
miłosz: Czy to będzie (2 ;∞)?
10 sie 20:30
Eta* :
Echhh

A= {3,4,5,..... } B= {7,8,9,.....}
10 sie 20:30
miłosz: aha ,rzeczywiście
10 sie 20:31
Eta* :
AUB= A= {3,4,5,6,7,8,....}
10 sie 20:31
Basia:
nie;
(2;+∞) = {x∊R: x>2}
a Ty masz we tych zbiorach tylko liczby naturalne
czyli tak jak napisał konrad
10 sie 20:32
picia:
a tak jest źle n∊(2;
∞) i n∊N
10 sie 20:32
Basia:
tak jest dobrze
picia, ale tak nie było
10 sie 20:33
picia:

w poprzednim
Miłosz ma źle i mnie to meczy
10 sie 20:35
Eta* :
Jak cię męczy? to zjedz

A
miłosz niech poprawi odpowiedź
10 sie 20:37
Basia: tam się już zrobił bałagan; on chyba nie wie o co Ci chodzi
napisz mu może całość i wskaż które działanie poprawić
10 sie 20:38
miłosz: Gdzie mam źle niby
10 sie 20:39
picia:
nie lubie jak ktos cos zle zrozumie, a akurat napisalem ze ma dobrze a odnosilo sie do
wczesniejszego rozwiazania

uff. juz mu podalem prawidlowa odpowiedz.
Mam pod reka i zjem
10 sie 20:39
Basia: w poprzednim poście chyba
10 sie 20:40
10 sie 20:40