równanie
miłosz: Co to znaczy rozwiąż równanie, co trzeba zrobić i w ogóle?
10 sie 18:02
picia:
wyznaczyc (np x) dla ktorych L=P.
10 sie 18:06
AS: Wyznaczyć taki(e) argument(y) ,które spełniają podane równanie
(układ równań)..
Dla układu równań 3*x + 2*y = 13 , x − y = −4 tymi argumentami
są x = 1 , y = 5.
Dla róqwnania x2 − 25 = 0 są x1 = 5 , x2 = −5
10 sie 18:40
Mila: Rozwiązać równanie z jedną niewiadomą, to znaleźć wszystkie liczby spełniające równanie lub
wykazać, że nie ma takich liczb.
10 sie 22:30