matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkat prostokatny.
melania.:
84
w trojkacie prostokatnym o polu 136,5 cm
2
cosinus jednego z katow jest rowny
. oblicz
85
dlugosci bokow tego trojkata. prosze o pomoc.
2 maj 13:25
Bogdan:
Rozwiąż układ równań:
b
84
1.
=
c
85
1
2.
ab = 136,5
2
3. a
2
+ b
2
= c
2
α − zielona kropka
2 maj 14:15
melania.:
dziekuje.
2 maj 16:57