trygonometria
d4mian: czy istnieje istnieje kąt ostry alfa taki, ze sin α = 34, tg α = 4
9 sie 12:09
Grześ1992: nie
9 sie 13:57
Grześ1992:
9 sie 13:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 3 | | sinα | | | | 3 | |
sinα = |
| ⋀ tgα = 4 = |
| ⇔ |
| = 4 ⇔ |
| = 4cos ⇔ |
| | 4 | | cosα | | cos | | 4 | |
jedynka trygonometryczna:
| | 9 | | 9 | | 9*4+9 | | 9*5 | | 45 | |
sin2 + cos2 = 1 ⇔ |
| + |
| = |
| = |
| = |
| ≠ 1 |
| | 16 | | 64 | | 64 | | 64 | | 64 | |
taki kąt nie istnieje
9 sie 13:57
Grześ1992: sinα=a/c tgα=a/b juz wiesz ?
9 sie 13:58
Grześ1992: 3≠4 koniec
9 sie 14:04