Promień podstawy tego stożka jest równy
ola: pole powierzchni bocznej stożka jest równe 36 pi a jeggo przekrój osiowy jest trójkątem
równoramiennym o ramieniu dwa razy dłuższym od podstawy. Promień podstawy tego stożka jest
równy?
9 sie 01:00
Eta:
r=3
9 sie 01:02
Eta:
r>0
l= 4r
Pb= πrl = 4πr2 to: 4πr2=36π ⇒ r2=9 ⇒ r=3
9 sie 01:06
ola: a wytłumacz mi proszę czemu długos wynosci 4
9 sie 01:12
Eta:

Tworząca jest dwa razy dłuższa od długości podstawy trójkąta ABC
Jasne?
9 sie 01:28
damian: Dzięki
9 sie 12:11