matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Gęstość rozkładu
Ada :
Wektor losowy X=(X1,X2) ma rozkład normalny
1
(x1
2
+x2
2
)
f(x1,x2)=
e
−
2pi
2
Znajdź gęstość rozkładu fr zmiennej losowej R=
√
X1
2
+X2
2
. Znajdź wartość maksymalną fr i wartość oczekiwaną.
8 sie 16:37