matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Siema! Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania:) Logarytmy
Filip:
Siema! Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania
Stosując własności logarytmów oblicz: 2log
3
4−log
3
2 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = log
3
8
2 maj 11:20
pazio:
16
licznik: log
3
4
2
−log
3
2 = log
3
= log
3
8
2
wszystko:
log
3
8
= 1
log
3
8
2 maj 11:56
Filip:
Dzięki
2 maj 12:21