Jezeli cosα=u{1}{3} i ∊(0;90stopni) to wartosc tgα jest rowna.
Justyś: Jezeli cosα=13 i ∊(0;90stopni) to wartosc tgα jest rowna.
7 sie 18:04
picia:
wszystkie zadania chcesz dzisiaj przerobic?
narysuj trojkat prostokatny, oblicz potrzebny bok i wyznacz tg.
7 sie 18:08
Jack:
| | a | |
Np tak: policz z tw. Pit. bok a i ułóż proporcję tgα= |
| . |
| | b | |
7 sie 18:10
picia:
dokladnie to napisalem
7 sie 18:12
Justyś: wyszlo mi ze tgα= √31
7 sie 18:16
Justyś: aj zle ..pomylilo mi sie zamiast 13 podstawilam 12
7 sie 18:17
Justyś: odp:C
7 sie 18:19
konrad: nie wiem, nie podałaś odpowiedzi
7 sie 18:20
Justyś: 2
√2 
hahaha
7 sie 18:22
konrad: tak
7 sie 18:25
Jack:
wiem,
picia, długo robiłem rys i nie widziałem Twojego wpisu
7 sie 18:28
7 sie 18:28
picia:
7 sie 18:29