piatym wyrazem ciagu (b_n) okreslonego wzorem b_n=3*(-u{1}{2})^n jest
Justyś:
piatym wyrazem ciagu (bn) okreslonego wzorem bn=3*(−12)n jest: A. 332 B.364
C. −316 D. −332
7 sie 17:42
picia:
podstaw n=5 i oblicz
7 sie 17:43
Justyś: nie potrafie tego obliczyc...
7 sie 18:01
konrad: | | 1 | |
w czym problem? w podniesieniu − |
| do 5 ? |
| | 2 | |
7 sie 18:04
picia:
| | 1 | | 1 | |
3*(− |
| )5= 3*(− |
| )=... |
| | 2 | | 32 | |
7 sie 18:05
Justyś: wyjdzie −532
7 sie 18:06
konrad:
7 sie 18:07
Justyś: odp.A
7 sie 18:07
konrad:
7 sie 18:08
Justyś: odp D będzie na pewno
7 sie 18:08
picia:
a skad 5? nawet nie masz takiej odpowiedzi.
7 sie 18:09
konrad:
7 sie 18:10
picia:
A albo B albo C albo D bedzie na pewno

D jest prawidlowa
7 sie 18:11