prosta prostopadła do prostej o równaniu 2x-y-5=0 określona jest równaniem:
Justyś: prosta prostopadła do prostej o równaniu 2x−y−5=0 określona jest równaniem: A. 2x−y+5 B.y=
−12 x C.y=12x −5 D.−2x+y+5=0
7 sie 17:11
7 sie 17:13
picia:
poprawka?
doprowadz do postaci:
y=ax+b
prostopadle sa gdy wspolczynnik kierunkwy prostej (czyli a ) jest odwrotny i o przeciwnym
znaku.
7 sie 17:15
Justyś: tak brakło 1pkt...
7 sie 17:19
Justyś: czyli y=− 12 x+b
7 sie 17:21
picia: czyli ktora odpowiedz?
7 sie 17:24
Justyś: odp.B.
7 sie 17:30
picia:
7 sie 17:31