tyj,
sierp: 2806:0,2
512,36:1,6
158,39:0,13
258,5:2,5
1809.2:1,4
0,06:3
Do 3 miejsc po przecinku
7 sie 12:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 2806 | | 2 | | 2806 | | 10 | |
2806:0,2 = |
| / |
| = |
| * |
| = .... |
| | 1 | | 10 | | 1 | | 2 | |
| | 51236 | | 16 | | 51236 | | 10 | |
512,36:1,6 = |
| / |
| = |
| * |
| = ... |
| | 100 | | 10 | | 100 | | 16 | |
analogicznie cała reszta
7 sie 13:03
sierp: no tak , w poleceniu jest do 3 miejsc po przecinku , więc jak 2806:0,2 =14030 , to moge to
zapisac
jako 14030, 000
7 sie 13:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
gdyby było w poleceniu 'wykonaj działania, wynik podaj z dokładnością do 3 miejsc po przecinku'
wtedy byś zapisał 14030,000
a przy takim poleceniu co napisałeś bym zostawił 14030 i tyle −−− ale nie zaszkodzi zapisać
wszystkich wyników z trzema miejscami po przecinku
7 sie 13:20
sierp: ale z zerami, tez jest ok?
dziEkuję
7 sie 13:24