6 sie 19:02
pigor: ... widzę ,że znalazła(e)ś dobry sposób na reklamę

, bo nie wierzę, że chodzi ci o to, o co
prosisz ...
6 sie 21:13
Sandra: nie ,naprawdę nie chodzi mi o żadna reklamę tylko po prostu,chciałabym się dowiedzieć który z
nich się bardziej opłaca.
6 sie 21:26
picia:
jest tyle rzeczy od ktorych mozna to uzaleznic, ze...
moja prywatna rada to nie kupowac w markecie.
6 sie 21:31
Maslanek: Trzeba by poczytać o tych płytach głównych, ale lepszy jest ten droższy.
Ciężko spodziewać się po laptopach cudów, ale do nowszych gier na słabych/średnich detalach by
wystarczył

Zależy od przeznaczenia.
6 sie 21:34
konrad: wg Ciebie Maslanek te laptopy są słabe
6 sie 21:38
Saizou : Maslanek ale laptopy tudzież notebooki i netbooki powstały nie z myślą o grach, tylko o
pracy np. w bazach danych itp.
6 sie 21:41
mateuszz: Mam laptopa którego kupiłem w jednej z najbardziej znanych europejskich sieci hipermarketów i
powiem wam że gadali ludzie co żeś zrobił zaraz padnie... beda problemy z gwarancją.. mam
go już piąty rok, używam go nonstop. Raz mi padł ekran(podejrzewam że taśma) ale poszło z
gwarancji, raz wysłałem go na czyszczenie itepe no bo sie grzał. Ostatnio już bateria mi
nie trzymała to zainwestowałem w nową... wiec serio, jednak marka tez robi swoje nawet dla
serii do marketów. ja mam hp
6 sie 21:53
Sandra: No,przeznaczenie ciężko określić,w sumie głównie do pracy,ale do gier również.Chciałabym ,aby
jakiś czas nie zmieniać laptopa.
6 sie 21:54
Maslanek: Jeśli miałby służyć do pracy to po co takie karty graficzne?
Zdecydowanie lepiej byłoby wziąć hybrydę (integrę − rozwiązanie tańsze i dużo mniej prądożerne)
6 sie 21:55
Saizou : np jesteś grafikiem

, ale do tego to już się przydaje też tablet graficzny
6 sie 21:56
Sandra: Hm,no chodzi mi np o bardziej rozbudowane programy min.graficzne abym mogła spokojnie z nich
korzystać...
6 sie 21:58
Kejt: 2 000 za laptopa, a potem jeszcze więcej za programy graficzne
6 sie 21:59
jok: Sandra dołóż nawet 500 złotych i kup matryce matową bo to szkoda wzroku.
Karta graficzna 640M jest lepsza, nie kupuj w marketach. Na allegro znajdziesz łatwo na pewno
Prosze o pomoc w zadaniu
https://matematykaszkolna.pl/forum/152033.html
6 sie 22:01
jok: [[P]Saizou] szanujący się grafik nie kupi Ci laptopa do obrabiania zdjęć. Jak chcesz o grafiki
to rozgladaj się bardziej w komputerach stacjonarnych bo tam jest wielka przewaga tych
"prądożerców".
6 sie 22:03
Saizou : [P[jok] szanujący się grafik nie pracuje w domu tylko w firmie, która dostarcza komputery
6 sie 22:06
jok: no właśnie

dlatego na ścierwie nei będzie pracować
6 sie 22:08
Saizou : jok wiesz co to jest ścierwo
6 sie 22:18
Maslanek: Mobilki nie nadają się do rozbudowanej grafiki

Także jeśli chodzi o grafików to są skazani na stacjonarne (albo nawet serwerowe

).
Jak do photoshopa czy innego czegoś (nie autocada

), to nawet zintegrowana by wystarczyła
(badania pokazują, że mają i tak dużą wydajność − jak wyższe średniaki normalne)
6 sie 22:19
Sandra: a jeśli chodzi o autocada to jak u niego z wymaganiami
6 sie 22:25
Maslanek: Za specjalnie to nie wiem, ale te nowsze to na pewno niewąskie

Do obróbki 3D już trzeba trochę sprzętu
6 sie 22:58