matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rtu
ya:
0,25⁴ :0,05⁴
6 sie 15:34
nikt :
1
1
1
(
)
4
:
)
4
= (
* 20)
4
= 5
4
= 625
4
20
4
6 sie 15:43
Eta:
Można tak: a
n
: b
n
= (a:b)
n
..= ( 0,25: 0,05)
4
= 5
4
= 625
6 sie 19:49