matma
Kasia: Oblicz x1 oraz x2 wiedząc, że √Δ = √449 a= 1 b= −1
6 sie 11:51
6 sie 11:52
6 sie 11:52
Kasia: a ile to pierwiastek z liczby 449?
√449 =?
6 sie 11:55
nikt : a po co to liczyć ?
Podstawiasz √449 i tyle.
6 sie 11:57
Kasia: ale pomimo zadania gdybym chciała obliczyć to by było w przybliżeniu 21 ?
można pisać w przybliżeniu czy jak ?
6 sie 12:03
nikt : ≈ 21,18962
Zależy od treści zadania jeszcze. W niektórych zadaniach musisz odpowiednio przybliżyć ale
tylko wtedy gdy treść tego wymaga
6 sie 12:09
Kasia: no mi chodzi o to zadanie, o którym wcześniej napisałam

o tych życzeniach świątecznych
6 sie 12:11
pigor: tam w twoim zadaniu chyba powinno być np. 156, a nie 56
6 sie 12:23
picia:
pigor bylo 8 osob.
Trivial juz rozwiazal

8*7=56
6 sie 12:35
Kasia: ok
6 sie 12:42