uprosc wyrażenie tak, aby nie występowały potęgi o ujemnych wykładnikach
assasaa:
5 sie 15:10
Kejt:
to wygląda tak?
jeśli tak to:
czyli:
| 3x−3y2z | | y2z | | 3 | |
| = |
| * |
| * z4=... |
| 9x3y4z−4 | | 9x3y4 | | x3 | |
dokończ.
możesz jeszcze skrócić y
2
5 sie 15:17
mala2: | | 1 | |
= |
| x−3−3 * y2−4 * z1−(−4)= |
| | 3 | |
5 sie 16:04
mala2: To jest całe rozwiązanie, nie dokończenie rozwiązania Kejt.
5 sie 16:06
assasaa: wynik jest poprawny, taki jak w książce ale ja nie bardzo wiem jak się w tym połapac
5 sie 16:28
Aga1.: | 3x−3y2z1 | | 3 | | x−3 | | z | |
| = |
| * |
| * |
| = |
| 9x3y4z−4 | | 9 | | x3 | | z−4 | |
i dalej tak jak rozpisała
mala2
5 sie 16:43