oblicz
xxx: Oblicz, stosując prawa działań na potęgach:
(3−4:(13)2)*(13)−1=
4 sie 18:22
picia:
a
m*a
n=a
m+n
a
m : a
n = a
m−n
z tego skorzystaj
4 sie 18:26
xxx: tzn no wzory znam

tylko chcialam sprawdzic czy dobrze cale wyrażenie obliczyłam...
4 sie 18:44
4 sie 18:49
xxx: ?
4 sie 18:58
xxx: bo mi wyszlo (13)−6
4 sie 19:01
Eta:
No no zobacz:
| | 1 | |
(3−4: 3−2)*31 = 3−4−(−2)+1= 3−4+2+1= 3−1= |
| |
| | 3 | |
4 sie 19:05
picia:
dobra, zapisze...
3
−4 : 3
−2= 3
−4−(−2)=3
−4+2=3
−2
uff...
4 sie 19:05
picia:
trzeba bylo sprawdzic
4 sie 19:07