prosze o pomoc
xxx: porównaj liczby symbolami (<,>,=):
1724 1318
508504 671672
1223 1324
3299 0,(32)
6,49 6,48(9)
0,(9) 1
4 sie 16:18
pigor: ... np. tak :
1.
1724 i
1318 ⇔
174*6 i
133*6 ⇔
17*312*6 i
13*412*6 ⇒
⇒
5172 <
5272 ;
2.
508504 671672 ⇒ 1
4504 >
671672 , bo
671672 <1 ;
3. sprowadź np. do wspólnego licznika lub mianownika i porównaj je (tak jak w 1.)
4.
3299 = 0,(32) ;
5. 6,49 i 6,48(9) ⇔ 6,49000 ... > 6,48999 ... ⇒ 6,49 > 6,48(9) ;
6. 0,(9) = 0,999 ... = 1

. ...
4 sie 17:18
xxx: dziekuje

ale nie umiem zrobic 3...
4 sie 17:52
picia:
to moze ja zrobie tak:
i porownaj liczniki.
4 sie 17:56