układ z wartościami bezwzględnymi
zdesperowana: Czy może ktoś sprawdzić rozwiązanie?
dany jest układ równań:
Ix+3I−Iy+4I=2
y+6=Ix+3I
Mi wyszło, że rozwiązaniem jest (3; 0) oraz (−9; 0)
1 maj 21:49
pazio: mi wyszło jedno rozwiązanie (1,−2)...
1 maj 22:18
pazio: ale nie, już widzę, że się walnęłam w rachunkach
1 maj 22:18
pazio: wybacz ale straciłam cierpliwość do tego zadania...
1 maj 22:39
Gienia: x+3−y−4=2
y+6=x+3
x−y=2+4−3 x−y=3
x−0=3
−x+y=3−6
x=3
x−y=3
−x+y=−3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
+ Wynik(3,0)
2y=o/2
y=o
2 maj 16:18
zdesperowana: Ale w tym układzie jest wartość bezwzględna a Ty jej nie uwzględniłaś w swoich obliczeniach
3 maj 18:52