ważne!!!!!!!
Marek: 1 m
2 ile to m
3 jak to obliczyć

?
3 sie 14:10
Eta:
To tak, jakbyś zapytał: pięć
jabłek...... ile to
gruszek ?
3 sie 14:13
Marek: chyba raczej nie i to jest mi cholernie potrzebne


!
3 sie 14:14
konrad: chyba raczej tak i jeżeli chcesz się upierać, że jest inaczej to lepiej wróć się do szkoły
podstawowej..
3 sie 14:16
pigor: ... 1m
2= 1m x 1m x 0m = 0 m
3 (słownie zero m
3) i tyle . ...
3 sie 14:16
Eta:

3 sie 14:17
Eta:
Wniosek: 5jabłek= 0 gruszek
3 sie 14:19
Marek: trzeba powierzchnie zamienić na objętość to nie wyjdzie 0 tylko liczba ale widocznie jesteście
za słabi
3 sie 14:19
mala2:
m2 jest jednostką powierzchni
m3 jest jednostką objętości
3 sie 14:19
Marek: o właśnie mala2 kapujesz sprwawe
3 sie 14:20
Marek: to 1m
3 ile to m
2
3 sie 14:21
konrad: facepalm...
3 sie 14:22
ZKS:
3 sie 14:23
konrad: ja rozumiem, że można być słabym z matmy ale żeby próbować robić rzeczy, które na chłopski
rozum widać, że są nie do wykonania, to nie wiem kim trzeba być...
3 sie 14:25
Eta:
3 sie 14:26
Mateusz:
a 0 nie jest liczbą


prosi sie autora o to aby nie zaśmiecał forum
3 sie 14:33
mumin: Marek − jesteś kandydatem do otrzymania statuetki 'Idiota roku'.
3 sie 14:34
Aga1.: To tak jakbyś pytał:1 litr, ile to godzin ?
3 sie 14:36
Eta:

Witaj
Aga 1
3 sie 14:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
albo inaczej −−− (patrząc bardziej 'matematycznie') jakie pole ma odcinek
3 sie 14:38
mala2:
1 dm
2 − ile to litrów?
3 sie 14:39
Aga1.: Witaj Eta i wszyscy bywalcy tego forum.
3 sie 14:42
konrad: oj chyba już kolegi Marka tu nie zobaczymy
3 sie 14:45
Mateusz: Swoja drogą ciekawe do czego mu to było potrzebne miejmy nadzieje ze to nie jest student
jakeiegoś budownictwa i nie ma tego na zadanie z hydromechaniki bo to by była katastrofa jakby
cos takiego im wychodziło i chcieli by wszystko zamieniac na m
3
3 sie 14:49
Eta:
3 sie 15:37
Mila: Marek, podaj całe zadanie.
3 sie 16:35
Artur z miasta Neptuna:
Mateusz ... tu sie smiejemy ale podam przyklad z zycia −−− telefon od zarzadcy wspolnoty
mieszkanoowej: "prosze o pomoc. niech mi pan poda wzor ma przeliczenie m
3 na GJ"
Skad problem?otoz deweloper zamontowal wodomierze cieplej wody zamiast cieplomierzy
(odpowiednio wczesniej zmieniajac dokumentacje)
3 sie 16:40
Gustlik: Albo z fizyki: 1 N (niuton) − ile to woltów

?
4 sie 00:23
Gustlik: Eta
Wniosek: 5jabłek= 0 gruszek jak najbardziej słuszny, bo jak masz tylko 5 jabłek i nic wiecej,
to gruszek masz 0.
4 sie 00:33
Karmik: A ja mam pytanie z innej teczki, jak stoisz w windzie na wadze to działasz na nią siłą
ciężkości,a wagana ciebie siłą normalną. A co gdy winda będzie się poruszać w dół ze stałym
przyspieszeniem wtedy jaką siłą się działa na wagę ?
4 sie 09:09
Maslanek: Działasz na nią dalej siłą ciężkości równą mg
4 sie 20:17
konrad: swoją drogą szkoda, że Marek już się nie pojawił
4 sie 20:21
Eta:
Skoro go wystraszyłeś, to się nie pojawił
4 sie 20:38
4 sie 23:10
newbie : a propo, tańszy jest ten z papą w m2 czyż nie ? (o styropian idzie)
4 sie 23:29
konrad: raczej, bo tamten post jest z przed czterech lat
4 sie 23:30
panteon: sprostowanie: w przypadku przyśpieszającej windy nie działasz z siłą mg tylko ma gdzie a =g−a'
(a' to przyśpieszenie windy) czyli jesteś lżejszy no chyba że winda hamuje wtedy jesteś
cięższy bo przyśpieszenie jest ujemne, w przypadku jazdy do góry jest odwrotnie. zresztą weź
wagę idź do windy i staraj się nie wyglądać głupio
5 sie 02:02