przedział liczbowy
mala2: Podaj przykład takich przedziałów liczbowych, że ich różnica jest zbiorem dwuelementowym.
Przedstaw interpretację na osi liczbowej.
Proszę o pomoc.
3 sie 13:52
pigor: ... np. niech A= [2; 6] i B= (2, 6) ⇒ A \ B=
{2,4} =C − zbiór 2−elementowy . ...
3 sie 14:37
Aga1.:
3 sie 14:47
Aga1.: A−B={2,6}
3 sie 14:48
mala2: Bardzo dziękuję.
3 sie 14:53
Bogdan:

Z takim rysunkiem lepiej widać opisany przykład.
A − przedział dwustronnie domknięty,
B − przedział dwustronnie otwarty
A \ B = {2, 6}
3 sie 15:52
mala2: Dziękuję bardzo.
3 sie 20:52